lauantai 5. tammikuuta 2013

BAGELIT

BAGELIT

16 bagelia

2 pussia kuivahiivaa
5 dl vettä
½ dl siirappia
21/2 tl suolaa
10 -12 dl vehnäjauhoja
2 dl leseitä
1 dl pellavansiemensilppua

Keittämiseen
Vettä ja 1 rkl sokeria /l vettä

Koristeluun
Seesaminsiemeniä

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää siirappi, suola, leseet, pellavarouhe ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina huolella. Taikina ei saa olla tahmeaa vaan sen pitää olla kiinteää ja kimmoisaa.

Kohota taikina liinan alla 60min.

Vaivaa taikina uudelleen ja jaa se 16 osaan. Suotoile palaset pitkoiksi ja sulje kukin pitko renkaaksi vesitilkan avulla. Laita renkaat jauhotetulle leivinpaperille ja kohota liinan alla 20 min.

Lämmitä uuni 225°C

Keitä vesi ja sokeri laakeassa kattilassa. Laske kohonneet renkaat munkkikauhalla kiehuvaan veteen. Normaaliin kattilaan mahtuu noin 3 rengasta kerrallaan. Hyvin kohonneet renkaat nousevat kiehuvan veden pinnalle. Painele renkaita veden alle ja keitä kannen alla noin 4 min.

Nostele kiehutetut renkaat takaisin pellille ja ripottele kosteiden renkaiden pinnalle seesamin siemeniä. Paista renkaita uunin keskitasolla noin 20min.



Bagelitaikina

 Leikkaa taikinasta n. 16 samankokoista palaa

 Tee palasista renkaita ja kiinnitä liitos vedellä

 Keitä kohonneita bageleita n. 4min sokerivedessä

Tarjoa valmiit bagelit lämpiminä tomaatin, kurkun ja muiden herkkujen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti