torstai 10. tammikuuta 2013

Amerikkalainen suklaa-juustokakku


Ohje:
(n.12 annosta)

POHJA:
1 pak (175g)   Domino minttu-keksejä
50g   voita sulatettuna

TÄYTE:
4   liivate lehteä
200g   taloussuklaata
200g   maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl   sokeria
2tl   vaniljasokeria
1rkl   kahvia
3dl   kouhukermaa

KORISTELUUN:
suklaarouhetta tai -lastuja
hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

VALMISTUS:
1. Aloita kakun valmistaminen murskaamalla keksit.
2. Sekoita keksinmurut sulatetun voin kanssa ja levitä leivinpaperille irtopohjavuokaan.
3. Laita liivatteet kylmään veteen pehmittymään.
4.Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää sokeri
5. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin.
6. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
7. Lopuksi nostele vatkattu kerma täytteeseen. Varo sekoittamasta liikaa!
8. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
10. Irrota valmis kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele kakku suklaalla ja pähkinöillä.
  

ohje löytyi TÄÄLTÄ




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti