lauantai 20. lokakuuta 2012

Omenamurokakut


AINEET: (4kpl) 

2rkl voita kuutioituna ja vähän voiteluun
150g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienoasokeria
½dl maitoa
tomusokeria hunnuttamiseen

TÄYTE:

3 ruokaomenaa [ilman siemenkotia, kuorittuina ja viipaloituina]
100g hienoasokeria
1rkl sitruunamehua
1 tl kanelia jauhettuna
3dl vettä
1½dl kuohukermaa kevyesti vatkattuna



VALMISTUS:

1. Voitele leivinpelti voilla. Siivilöi jauho,suola ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri.
2. Nypi voi kulhossa sormin kunnes seos on ryynimäistä.
3. Kaada maito joukkoon ja sekoita notkeaksi taikinaksi.
4.Vaivaa kevyesti jauhotetulla työtasolla ja kauli 1 cm paksuiseksi.
5.Leikkaa taikinalevystä muotilla 4 pyörylää (halk. 5 cm). Siirrä pyörylät pellille.
6.Paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pyörylät ovat hyvin kohonneita ja vähän ruskistuneita.
7.Jätä jäähtymään.
8.Laita omenaviipaleet, sokeri, sitruunamehu ja kaneli kattilaan. Lisää vesi, kiehauta ja hauduta 5-10 min. kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hieman ja ota omenat pois kattilasta.
9. Leikkaa murokakut kahtia ja aseta alapuolet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle omenaviipaleita ja kermavaahtoa.
10. Laita yläpuoli päälle ja hunnuta tomusokerilla.

Omenoita

Valmiita kakkusia

Hankalinta tässä oli murokakkujen halkaiseminen. Omenoiden kannattaa antaa jäähtyä hyvin, koska muuten kerma alkaa valua...
Hyviä olivat, vaikkakin kovin työläitä.

Ohje: Ruokasuosikit: muffinit ja leivonnaiset- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti